Spakultur & öppettider

Bra att veta.


Som gäst har ni fri tillgång till vår spaavdelning samt gym och motionsanläggning. Ni får under vistelsen tillgång till badrock och handduk.

Behandlingar bör bokas i samband med bokningen, som bör ske senast två veckor innan ankomst.

Weekendpaketen har en förutbestämd meny, med reservation för eventuella ändringar. Meddela vid bokning om eventuella allergier eller avvikelser gällande maten.

Vi önskar att ni kommer i god tid innan er behandling, iförd badrock och tofflor. Ha torra badkläder eller underkläder och var gärna avsminkad/rakad vid ansiktsbehandling.

Duscha och tvätta av dig innan bad i bassängen.

Har ni allergier, hjärtbesvär, högt blodtryck, ryggskador eller annan sjukdom som kräver läkarvård bör ni rådfråga er läkare före besöket samt informera oss vid bokningstillfället så ser vi till att ni ändå får en härlig upplevelse som passar just er. Är du gravid bör även detta nämnas vid bokning. Barn som önskar behandlingar, fråga vid bokningstillfället vilka behandlingar som passar bäst. Våra behandlingar är från 15 år.

Åldersgräns för paketbokning och bokning av rum är 18 år (15 år i målsmans sällskap).

Öppettider

Vår bemannade SPA-avdelning

(Under dessa tider är vår spashop öppen och det är öppet för bokning av behandlingar, Badhotellets Sparitual och dagspa-paket)

tisdag 14.00-20.00
onsdag-lördag 09.00-20.00
söndag 09.00-14.00

 

Sparelaxen

(bastus, relax samt pooler)

tisdag 14.00-22.00
onsdag-lördag 06.00-22.00
söndag 06.00-14.00

 

Axels Matsalar

À la carte
tisdag‐lördag

Baren

tisdag-lördag

Frukost

onsdag-fredag kl. 07.00 – 10.00

lördag kl. 08.00 – 10.30

söndag kl. 08.00 – 11.00

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet.


Barn i SPA

I SPA har vi en åldersgräns på 15 år.

Under lov har vi erbjudande där vi släpper på åldersgränsen och välkomnar blöjfria barn till SPA. Aktuella erbjudande publiceras på vår hemsida.

Efterfrågan är stor på alla våra behandlingar, om ni får förhinder vill vi att ni avbokar i så god tid som möjligt. Senast 24 timmar innan, i annat fall debiteras kostnaden.

Välkomna!

Historik


Ordet spa kommer från en kurort i Belgien som heter just Spa och som hade sin storhetstid på 1700-talet. Hit kom människor från när och fjärran för att stiga ned i de hälsosamma termalbaden från varma källor, som ansågs kunna bota sjukdomar. Spa var en av de mest berömda kurorterna, tillsammans med Baden-Baden, Bath, Karlsbad och Marienbad.

Även i Sverige öppnades många kurorter med mineralrikt vatten på 1600- och 1700-talen, dit man åkte för att rehabilitera sig och “dricka brunn” – alltså dricka kallt mineralvatten.

I Sverige har vi använt ordet spa sedan 1989. När man talar om spa handlar det om en helhetssyn för kropp och själ, som kännetecknas av fyra hörnstenar

  1. Hälsosam föda
  2. Träning
  3. Mental balans
  4. God ansikts- och kroppsvård

En samverkan mellan dessa är avgörande för att ett spa ska fungera på ett holistiskt sätt.

Här hittar du information om de spapaket vi erbjuder.En samverkan mellan dessa är avgörande för att ett spa ska fungera på ett holistiskt sätt.

Dela: