Mer om vårt spa

Öppettider

SPA & Gym

SPA-avdelning
Relaxavdelningen får fritt disponeras av våra hotellgäster:

måndag 14.00 – 22.00

tisdag – söndag 06.00 – 22.00

Vår bemannade SPA-avdelning med shop och reception är öppen:

tisdag
14.00 – 20.00

onsdag – lördag
09.00 – 20.00

söndag
09.00 – 13.00

Barn i SPA-avdelningen

I vårt SPA har vi 15-års gräns. Detta gäller samtliga ytor och pooler. (undantag under utvalda datum på lov)

Badtunnorna

Nås via vår SPA-avdelning.
Öppet: fredag 15.00-20.00
Lördag 10.00-20.00

Gym

Träning är en av de 4 hörnstenarna på SPA, tillsammans med hälsosam mat, god ansikts- och kroppsvård samt mental balans skapar de en grund för en hälsosam livsstil. På Badhotellet har vi tagit tillvara på varje del av dessa hörnstenar och i vårt fräscha gym hittar du maskiner från Technogym för muskelträning och kondition, hantlar och pilatesbollar.  För våra boende gäster är gymmet fritt att använda och det är öppet alla dagar mellan 05.00-22.00.

Är du ej boende gäst kan du lösa medlemskap på vårt gym.

Gymkort

Fri entré till gym + omklädningsrum alla dagar 05.00-22.00

12 månader 3 995 kr (pensionär/student 3595 kr)

6 månader 2195 kr (pensionär/student 1975 kr)

3 månader 1 495 kr (pensionär/student 1350 kr)

12-kort 1200 kr (pensionär/student 960 kr)

Enstaka gång 120 kr (pensionär/student 96 kr)

öppettider

alla dagar kl. 06.00-22.00

För att ta dig in i gymmet behöver du en kod som finns att tillgå i receptionen.

Badtunnor

Våra vedeldade bad-och bastutunnor erbjuder total avkoppling med härlig utsikt över Svartån.

Vill du hyra bad-och bastudäcket privat utöver våra ordinarie öppettider? Kanske till en möhippa/svensexa eller till något annat evenemang?

Pris 495 kr/person för 3 timmar (minimum 10 personer)

Bokningsbart sönd-torsd eller fredag och lördag efter kl 20.00

Badhotellets Spiritual

Kort tillbakablick

Välkomna till en unik upplevelse och en resa tillbaka i tiden. 2015 slog vi upp portarna till vår helt nya spaavdelning och Badhotellets Sparitual som bygger på Badhotellets grundtankar och kneipp-metodens läkande kraft.

2016 vann vi priset Årets Sparitual utsedd av Spa Awards med motiveringen;

“Wattenkuranstalten från 1800-talet återuppväcker Blixtbegjutning och binder samman sparitualen från då till nu.”

Badhotellet slog upp dörrarna för första gången 1899 och gick då under namnet “Tranås Wattenkuranstalt”. Grundaren, Axel Andersson, hade vacklande hälsa och fick både nu och då besöka kur-och badanstalter både i Sverige och utomlands. Från detta föddes idén, kunde inte Tranås med sin friska och hälsobringade luft vara en lämplig plats för en kuranstalt?

1899 bildades då AB Tranås Wattenkuranstalt. Verksamhetens mål var då “att mottaga kurgäster för vattenbehandling enligt kneipps metod”, inspirerat av Sebastian Kneipps lära.

Sparitualen idag bygger på den gamla Kneippkuren med varma och kalla källor. Sebastian Kneipp ansåg att vattnet hade en läkande förmåga och genom att alternera mellan värme och kyla har det en stärkande och förebyggande påverkan och kunde uppvisa en rad olika hälsobringande effekter. En kort snabbdusch av kallt vatten på huden har till en början en sammandragande effekt på venerna som sedan vidgas och därmed stimulerar blodcirkulationen i kroppen.

Upplev Badhotellets prisade Sparitual

När ni kliver in i vår sparitual möts ni av tropisk värme och en avkopplande sinnesstämning.

Er ritual börjar med tvagning i tvagningsrummet, en varmdusch som sätter igång cirkulationen genom tvagningens effekt. Därefter kliver ni in i vår 80 gradiga torrbastu, med avkopplande musik, här för att värma upp kroppen följt av en uppfriskande isskrubb.  Nästa upplevelse är fotbegjutning, ett varmt fotbad med tillsatt salvia-infusion följt av en kall avsköljning av fötterna.

Nästa ritual är ansiktsrummet där ni rengör ansiktet med Kurēns ansiktstvätt. Applicera därefter guldmasken och låt den verka under tiden ni låter ångan omsvepa er kropp i ångbastun. Här får ni en avkopplande stund och en doftupplevelse av örten eukalyptus. Därefter ska kroppen kylas ner i blixtbegjutningen, en kylande behandling som sätter fart på blodcirkulationen.

Kryp ner i vår 37 gradiga pool  och låt sinnesro omsvärma er. Slappna av i vår lounge en stund, innan ni beger er till ljusrummet. Ljuset ska ge en måbra effekt  och stimulera till endorfiner. Därefter är det dags för handterapi. Sitt ned i sofforna och massera dina händer med hjälp av stenen och instruktionerna på tavlan.

Skäm bort er kropp med den avslutande handkuren med uppfriskande doft samt den lyxiga ansiktskrämen.