Badhotellets sparitual

Kort tillbakablick


Välkomna till en ny upplevelse och en resa tillbaka i tiden. 2015 slog vi upp portarna till vår helt nya spaavdelning och Badhotellets Sparitual som bygger på Badhotellets grundtankar och kneipp-metodens läkande kraft.

2016 vann vi priset Årets Sparitual utsedd av Spa Awards med motiveringen;

”Wattenkuranstalten från 1800-talet återuppväcker Blixtbegjutning och binder samman sparitualen från då till nu.”

Badhotellet slog upp dörrarna för första gången 1899 och gick då under namnet ”Tranås Wattenkuranstalt”. Grundaren, Axel Andersson, hade vacklande hälsa och fick både nu och då besöka kur-och badanstalter både i Sverige och utomlands. Från detta föddes idén, kunde inte Tranås med sin friska och hälsobringade luft vara en lämplig plats för en kuranstalt?

1899 bildades då AB Tranås Wattenkuranstalt. Verksamhetens mål var då ”att mottaga kurgäster för vattenbehandling enligt kneipps metod”, inspirerat av Sebastian Kneipps lära.

Sparitualen idag bygger på den gamla Kneippkuren med varma och kalla källor. Sebastian Kneipp ansåg att vattnet hade en läkande förmåga och genom att alternera mellan värme och kyla har det en stärkande och förebyggande påverkan och kunde uppvisa en rad olika hälsobringande effekter. En kort snabbdusch av kallt vatten på huden har till en början en sammandragande effekt på venerna som sedan vidgas och därmed stimulerar blodcirkulationen i kroppen.

 

Upplev Badhotellets nya Sparitual


När ni kliver in i vår nya spaavdelning möts ni av tropisk värme och en avkopplande sinnesstämning. Vid ankomst får ni lyxiga spaprodukter från det ekologiska märket Maria Åkerberg och ert kit innehåller loofha, ansiktsrengöring, lermask, body lotion och ansiktscremé.

Er ritual börjar med tvagningi tvagningsrummet, en varmdusch som sätter igång cirkulationen genom tvagningens effekt. Därefter kliver ni in i vår 80 gradiga torrbastu, med zeninspirerad musik, här för att värma upp kroppen följt av en uppfriskande isskrubb.  Nästa upplevelse är fotbegjutning, ett varmt fotbad med thalassosalt följt av en kall avsköljning av fötterna.

Nästa ritual är ansiktsrummet, här ska ni rengöra ansiktet med Maria Åkerbergs rengöring. Applicera därefter lermasken  av vit lera och låt den verka under tiden ni låter ångan omsvepa er kropp i ångbastun. Här får ni en avkopplande stund och en doftupplevelse av örten eukalyptus. Därefter ska kroppen kylas ner i blixtbegjutningen, en kylande behandling som sätter fart på blodcirkulationen.

Kryp ner i vår 37 gradiga pool  och låt sinnesro omsvärma er. Slappna av i vår lounge en stund, innan ni beger er till ljusrummet. Ljuset ska ge en måbra effekt  och stimulera till endorfiner. Skäm bort er kropp med den avslutande body lotion med uppfriskande doft samt ansiktscremén.

 

Vår Sparitual kan upplevas i följande paket;

  • Spaweekend
  • Guldweekend
  • Samtliga Dagspa paket
  • Spakonferens
  • Nyårsweekend
  • Julaftonspaket

Du kan även som boende gäst uppleva vår nya Sparitual. Kontakta receptionen för mer information.

Dela: